Resultats de la cerca bàsica: 33.418

Diccionari de la llengua catalana
1. peu
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
. peu pla Deformitat caracteritzada per la desaparició de la pontada del peu, de manera que hom recolza tota la planta a terra. Part terminal de les potes dels animals que correspon anatòmicament al peu o a la mà dels humans. Animals de peu rodó, de peu forcat. Menjar peus de porc [...]
2. unglot
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Ungla del porc i dels altres animals de peu partit. Part més sortint de l'excèntrica d'expulsió de la llançadora en el teler mecànic. [...]
3. porc
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mamífer artiodàctil domèstic, probablement derivat del senglar, de cos gros, pell dura i coberta de cerres fortes, musell llarg i mòbil, orelles sovint caigudes, potes curtes i cua curta i prima. Carn de porc. Un porc mallorquí. Matar el porc per Sant Martí. Engreixar [...]
4. bestiar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt de bèsties d'una mateixa espècie, especialment de les que es crien per al servei i la utilitat de l'home. Bestiar banyut. Bestiar cabrum, boví. Bestiar de llana. Bestiar de peu rodó. Bestiar de peu forcat. Bestiar porquí. Bestiar mulatí. Conjunt de totes les [...]
5. esgüell
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Xiscle del porc, del conill, de la rata. [...]
6. pernil
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Cuixa d'un animal, especialment del porc. Tenir una persona bons pernils. Cuixa o espatlla de porc o de senglar salada per a ésser conservada. Pernil del país. pernil dolç Pernil de porc, desossat, assaonat i cuit.  [...]
7. truja
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Femella del porc. Porc marí.  [...]
8. xulla
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Llenca de cansalada fregida. Costella de moltó, de cabrit, de bou o de porc, cuinada.  [...]
9. averrir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
El porc, cobrir (la truja). [...]
10. salami
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Embotit cru, assecat i fumat, fet amb mescla de carn de porc, de boví i cansalada. [...]
Pàgines  1 / 3.342 
Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>